A.B.M.D. (Asociatia Birourilor de Mediere din Dambovita) functioneaza din august 2011, si isi are sediul in orasul Targoviste.
Membrii fondatori ai asociatiei A.B.M.D.
Activitati de mediere, promovare a medierii, formare profesionala si informare.

Meniu

Asociatia Birourilor de Mediere din Dambovita
Infiintata in anul 2011, ASOCIATIA BIROURILOR DE MEDIERE DIN DAMBOVITA (A.B.M.D) a inregistrat, in cei trei ani de activitate, un trend ascendent, concretizat in:

- organizarea de actiuni de promovare a medierii si a intereselor mediatorilor la nivelul judetului Dambovita. Dintre acestea un loc aparte a ocupat Campania „Medierea – institutie moderna in interesul cetatenului”, derulata in primul semestru al acestui an, in parteneriat cu Consiliul Judetean Dambovita, Tribunalul Dambovita si instantele arondate, Politia Gaesti si Corpul Expertilor Contabili din Dambovita;

- intocmirea unui set de lucrari de specialitate (dintre care trei au fost transmise Consiliului de Mediere), in vederea crearii unei proceduri unitare de lucru la nivelul judetului Dambovita;

- participarea reprezentantilor A.B.M.D. la evenimentele/actiunile cu impact pentru institutia medierii, precum: Conferinta Nationala a Mediatorilor, Comisia de Validare a Candidaturilor pentru Functia de Membru in Consiliul de Mediere, Comisia Consultativa a Asociatiilor Profesionale, Ziua Nationala a Mediatorilor, Gala Excelentei in Mediere etc;

- organizarea unui birou de informare privind medierea in cadrul Judecatoriei Targoviste si obtinerea unor spatii in sediile instantelor dambovitene destinate afisarii Tabloului Mediatorilor si a materialelor de informare privind medierea.

- gazduirea de evenimente in vederea creşterii nivelului de pregătire profesională a mediatorilor.

Prin activitatea sustinuta, prin profesionalismul si seriozitatea membrilor sai, ASOCIATIA BIROURILOR DE MEDIERE DIN DAMBOVITA reprezinta la aceasta ora un partener credibil pentru toti cei interesati in promovarea, dezvoltarea si aplicarea medierii.
A.B.M.D. reuneste specialisti autorizati in mediere, care vin in intampinarea solicitarilor celor care se gasesc in situatia de a fi parte a unui conflict de orice natura si in orice stadiu.
sigla1

sigla1

Conflictele pot fi rezolvate mai rapid si mai ieftin prin mediere.
Apeland la mediator, puteti rezolva problemele mult mai rapid, prin discutii deschise, mai ieftin, dar si avand siguranta confidentialitatii.
Informarea preliminara este oferita gratuit.
Inainte de inceperea medierii, participantilor le sunt prezentate informatii despre obiectivele medierii, si avantajele folosirii acesteia in rezolvarea problemelor.
Confidentialitate maxima
Tot ce se discuta in cadrul medierii este confidential.
Medierea reprezinta o modalitate de solutionare a conflictelor pe cale amiabila, cu ajutorul unei terte persoane specializate in calitate de mediator, in conditii de neutralitate, impartialitate, confidentialitate si avand liberul consimtamant al partilor.
img2site.jpg
Eveniment3.jpg
Sigla9micx.JPG
Mediatorii dâmboviţeni au beneficiat, în data de 2 iulie a.c., de un stagiu de pregătire profesională, gratuit, susţinut de mediator Dorin Valeriu Bădulescu – Preşedintele Consiliului de Mediere.
Stagiul are ca scop îmbunătăţirea performanţelor profesioniştilor din domeniul medierii, precum şi crearea unei practici unitare la nivelul mediatorilor. Acţiunea este circumscrisă temei “Analiza medierii – de la teorie la practică”.
Gazda evenimentului este Asociaţia Birourilor de Mediere din Dâmboviţa, care în cei trei ani de activitate a fost preocupată constant de creşterea nivelului de pregătire profesională a mediatorilor. Dovadă în acest sens sunt acţiunile derulate la nivelul judeţului Dâmboviţa, în cadrul cărora au fost abordate teme precum: “Medierea în contextul reformei legislative”, “Medierea în comunităţile locale”, “Medierea în conflictele penale” şi “Medierea în cauzele cu minori”. Având în vedere că medierea este o profesie tânără, pregătirea profesională este deosebit de importantă. În afară de componenta teoretică mediatorii sunt interesaţi de schimbul de experienţă, acumularea de cunoştinţe practice şi identificarea unor răspunsuri la problemele ivite în activitatea de zi cu zi, dar şi din relaţia acestora cu instanţele de judecată sau alte instituţii partenere.

Citeste mai mult: adev.ro/n7t9kb

Ati mai folositi medierea?

Da (2 | 100%)
Nu (0 | 0%)
Rodica Vlaicu - Preşedinte A.B.M.D.

Tel.: 0733046033, 0784149777
E-mail: vlaicu_rodica@yahoo.com
Vlaicu Rodica

Vlaicu Rodica

Presedinte A.B.M.D.
Liliana Badea-Cârstea - Vicepreşedinte A.B.M.D.

Tel.: 0721400034
E-mail: badea201001@yahoo.com
Badea Liliana

Badea Liliana

Vicepreședinte A.B.M.D.
Șerban Liliana - Vicepreședinte A.B.M.D.
Șerban Liliana

Șerban Liliana

Vicepreședinte A.B.M.D.
Mihai Stelian Grigore Bivolaru - Secretar A.B.M.D.

Tel.: 0722564768
E-mail: mediator_bmsg@yahoo.com
Bivolaru Stelia

Bivolaru Stelia

Secretar A.B.M.D.
Alexandru Vlaicu - Consilier A.B.M.D.

Tel.: 0724492063
E-mail: alexvl67@yahoo.com
VlaicuAlexandru

VlaicuAlexandru

Consilier A.B.M.D
Cu alte instituţii
Asociaţia Birourilor de Mediere din Dâmboviţa (A.B.M.D.) vă invită să participaţi miercuri, 16 mai 2012, orele 16.00 la Masa Rotundă „JUSTIŢIE ŞI MEDIERE”.
Acţiunea va avea loc la biblioteca Judecătoriei Târgovişte, situată la adresa: b-dul Independenţei, nr. 32-34, Târgovişte, jud. Dâmboviţa.

Relaţii la telefoanele:
- 0733046033
- 0721400034
- 0722564768
Sigla9micxx.JPG
Pe data de 18.06.2012 s-a inaugurat "Biroul de Informare privind Medierea".

Prin iniţierea acestui serviciu ne propunem promovarea instituţiei medierii în rândul populaţiei judeţului Dâmboviţa.
Biroul va funcţiona la parterul Judecătoriei Târgovişte, lângă Serviciul Registratură, de luni până vineri în intervalul 09:00 – 13:00. Serviciul va fi asigurat prin rotaţie de către mediatori autorizaţi.

Informarea privind medierea este GRATUITĂ.

Mulţumim tuturor celor care ne-au acordat sprijin în înfiinţarea şi organizarea acestui birou, în special doamnei judecător Luiza Spătaru - Preşedintele Judecătoriei Târgovişte.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                                                                                                    

 

 

ASOCIAŢIA BIROURILOR DE                                                     TRIBUNALUL DÂMBOVIŢA

MEDIERE DIN DÂMBOVIŢA

 

 

C O M U N I C A T

 

       Asociaţia Birourilor de Mediere din Dâmboviţa (A.B.M.D.), în parteneriat cu Tribunalul Dâmboviţa, organizează în data de 16 noiembrie 2012, în Biblioteca Tribunalului Dâmboviţa

SEMINARUL

"MEDIEREA ÎN CONTEXTUL REFORMEI LEGISLATIVE"

ce are drept scop informarea cu privire la:

-                     elementele de noutate în materie de mediere, reglementate de Legea 115 din 4 iulie 2012, care modifică şi completează Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator;

-                     prevederi conexe medierii conţinute în dispoziţiile Ordonanţei de Urgenţă nr. 51 din 21 aprilie 2008 privind ajutorul public judiciar în materie civilă.

În cadrul reuniunii vor fi aduse în atenţia participanţilor aspecte legate de obligativitatea informării privind medierea şi avantajele acesteia, particularităţi ale procesului de mediere în cazurile de „divorţ cu copii", medierea în cauze penale, procedura nelitigioasă de încuviinţare a acordurilor de mediere, acordarea ajutorului public judiciar pentru plata onorariului mediatorului, relaţia judecător - mediator în contxtul noilor reglementări legislative.

La acest eveniment sunt invitaţi să participe magistraţi şi mediatori din judeţul Dâmboviţa. Invitaţi de onoare: judecător Cristi Danileţ - membru al Consiliului Superior al Magistraturii, av. Bădulescu Dorin Valeriu - Preşedintele Consiliului de Mediere, judecător Adrian Remus Ghiculescu - Vicepreşedintele Curţii de Apel Ploieşti, mediator Ioana Adina Marin - membru al Consiliului de Mediere.

Lucrările seminarului vor avea caracter interactiv, pentru a da invitaţilor posibilitatea să participe la dezbateri şi să  obţină informaţiile necesare punerii în aplicare a noutăţilor în materie de mediere.

Evenimentul se va desfăşura în Biblioteca Tribunalului Dâmboviţa, din Târgovişte, Calea Bucureşti, nr. 3, în data de 16 noiembrie 2012, începând cu orele 14.00.

  Cu deosebită consideraţie,

PREŞEDINTELE A.B.M.D.

 

RODICA VLAICU

 

ASOCIAŢIA BIROURILOR DE TRIBUNALUL DÂMBOVIŢA
MEDIERE DIN DÂMBOVIŢA


C O M U N I C A T

Asociaţia Birourilor de Mediere din Dâmboviţa (A.B.M.D.), în parteneriat cu Tribunalul Dâmboviţa, organizează în data de 16 noiembrie 2012, în Biblioteca Tribunalului Dâmboviţa
SEMINARUL
“MEDIEREA ÎN CONTEXTUL REFORMEI LEGISLATIVE”
ce are drept scop informarea cu privire la:
- elementele de noutate în materie de mediere, reglementate de Legea 115 din 4 iulie 2012, care modifică şi completează Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator;
- prevederi conexe medierii conţinute în dispoziţiile Ordonanţei de Urgenţă nr. 51 din 21 aprilie 2008 privind ajutorul public judiciar în materie civilă.
În cadrul reuniunii vor fi aduse în atenţia participanţilor aspecte legate de obligativitatea informării privind medierea şi avantajele acesteia, particularităţi ale procesului de mediere în cazurile de „divorţ cu copii”, medierea în cauze penale, procedura nelitigioasă de încuviinţare a acordurilor de mediere, acordarea ajutorului public judiciar pentru plata onorariului mediatorului, relaţia judecător – mediator în contxtul noilor reglementări legislative.
La acest eveniment sunt invitaţi să participe magistraţi şi mediatori din judeţul Dâmboviţa. Invitaţi de onoare: judecător Cristi Danileţ – membru al Consiliului Superior al Magistraturii, av. Bădulescu Dorin Valeriu – Preşedintele Consiliului de Mediere, judecător Adrian Remus Ghiculescu – Vicepreşedintele Curţii de Apel Ploieşti, mediator Ioana Adina Marin – membru al Consiliului de Mediere.
Lucrările seminarului vor avea caracter interactiv, pentru a da invitaţilor posibilitatea să participe la dezbateri şi să obţină informaţiile necesare punerii în aplicare a noutăţilor în materie de mediere.
Evenimentul se va desfăşura în Biblioteca Tribunalului Dâmboviţa, din Târgovişte, Calea Bucureşti, nr. 3, în data de 16 noiembrie 2012, începând cu orele 14.00.
Cu deosebită consideraţie,
PREŞEDINTELE A.B.M.D.

RODICA VLAICU
Legea nr 192 din 16 mai 2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator LEGE Nr. 192 din 16 mai 2006
privind medierea si organizarea profesiei de mediator
EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICATA ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 441 din 22 mai 2006
Parlamentul României adopta prezenta lege.
CAP. 1
Dispozitii generale
ART. 1
(1) Medierea reprezinta o modalitate facultativa de solutionare a conflictelor pe cale amiabila, cu
ajutorul unei terte persoane specializate în calitate de mediator, în conditii de neutralitate,
impartialitate si confidentialitate.
(2) Medierea se bazeaza pe încrederea pe care partile o acorda mediatorului, ca persoana apta
sa faciliteze negocierile dintre ele si sa le sprijine pentru solutionarea conflictului, prin obtinerea unei
solutii reciproc convenabile, eficiente si durabile.
ART. 2
(1) Daca legea nu prevede altfel, partile, persoane fizice sau persoane juridice, pot recurge la
mediere în mod voluntar, inclusiv dupa declansarea unui proces în fata instantelor competente,
convenind sa solutioneze pe aceasta cale orice conflicte în materie civila, comerciala, de familie, în
materie penala, precum si în alte materii, în conditiile prevazute de prezenta lege.
(2) Prevederile prezentei legi sunt aplicabile si conflictelor din domeniul protectiei consumatorilor,
în cazul în care consumatorul invoca existenta unui prejudiciu ca urmare a achizitionarii unor
produse sau servicii defectuoase, a nerespectarii clauzelor contractuale ori a garantiilor acordate, a
existentei unor clauze abuzive cuprinse în contractele încheiate între consumatori si agentii
economici ori a încalcarii altor drepturi prevazute de legislatia nationala sau a Uniunii Europene în
domeniul protectiei consumatorilor.
(3) Persoanele fizice sau persoanele juridice au dreptul de a-si solutiona disputele prin mediere
atât în afara, cât si în cadrul procedurilor obligatorii de solutionare amiabila a conflictelor prevazute
de lege.
(4) Nu pot face obiectul medierii drepturile strict personale, cum sunt cele privitoare la statutul
persoanei, precum si orice alte drepturi de care partile, potrivit legii, nu pot dispune prin conventie
sau prin orice alt mod admis de lege.
(5) În orice conventie ce priveste drepturi asupra carora partile pot dispune, acestea pot introduce
o clauza de mediere, a carei validitate este independenta de validitatea contractului din care face
parte.
ART. 3
Activitatea de mediere se înfaptuieste în mod egal pentru toate persoanele, fara deosebire de
rasa, culoare, nationalitate, origine etnica, limba, religie, sex, opinie, apartenenta politica, avere sau
origine sociala.
ART. 4
(1) Medierea reprezinta o activitate de interes public.
(2) În exercitarea atributiilor sale, mediatorul nu are putere de decizie în privinta continutului
întelegerii la care vor ajunge partile, dar le poate îndruma sa verifice legalitatea acesteia, potrivit art.
59.
ART. 5
(1) Medierea poate avea loc între doua sau mai multe parti.
(2) Partile au dreptul sa îsi aleaga în mod liber mediatorul.
(3) Medierea se poate realiza de catre unul sau mai multi mediatori.
ART. 6
Organele judiciare si arbitrale, precum si alte autoritati cu atributii jurisdictionale vor informa
partile asupra posibilitatii si avantajelor folosirii procedurii medierii si le pot îndruma sa recurga la
aceasta pentru solutionarea conflictelor dintre ele.
CAP. 2
Profesia de mediator
SECTIUNEA 1
Dobândirea, suspendarea si încetarea calitatii de mediator
2
ART. 7
Poate fi mediator persoana care îndeplineste urmatoarele conditii:
a) are capacitate deplina de exercitiu;
b) are studii superioare;
c) are o vechime în munca de cel putin 3 ani sau a absolvit un program postuniversitar de nivel
master în domeniu, acreditat conform legii si avizat de Consiliul de mediere;
d) este apta, din punct de vedere medical, pentru exercitarea acestei activitati;
e) se bucura de o buna reputatie si nu a fost condamnata definitiv pentru savârsirea unei
infractiuni intentionate, de natura sa aduca atingere prestigiului profesiei;
f) a absolvit cursurile pentru formarea mediatorilor, în conditiile legii, cu exceptia absolventilor de
programe postuniversitare de nivel master în domeniu, acreditate conform legii si avizate de
Consiliul de mediere;
g) a fost autorizata ca mediator, în conditiile prezentei legi.
ART. 8
(1) Persoanele care îndeplinesc conditiile prevazute la art. 7 vor fi autorizate ca mediatori de catre
Consiliul de mediere, dupa achitarea taxei de autorizare, al carei cuantum va fi stabilit prin
regulamentul prevazut la art. 17 alin. (2).
(2) Cetatenii statelor membre ale Uniunii Europene sau ale Spatiului Economic European,
posesori ai unui document de calificare în profesia de mediator, obtinut în unul dintre aceste state,
dobândesc, în contextul dreptului de stabilire, accesul la profesie în România, dupa recunoasterea
acestor documente de catre Consiliul de mediere, conform Legii nr. 200/2004 privind recunoasterea
diplomelor si calificarilor profesionale pentru profesiile reglementate din România, cu modificarile
ulterioare.
(3) Documentele de calificare obtinute în profesia de mediator, în alt stat decât România ori întrun
stat membru al Uniunii Europene sau al Spatiului Economic European, de catre persoanele
prevazute la alin. (2), se recunosc în conditiile prevazute la alin. (5), care se aplica în mod
corespunzator. Daca abilitatile si cunostintele nu corespund cerintelor de calificare prevazute de
legea româna, Consiliul de mediere ia în considerare si experienta profesionala dobândita de
solicitant si îi poate cere sa dovedeasca faptul ca îndeplineste toate aceste cerinte.
(4) Prevederile alin. (2) si (3) se aplica si cetatenilor români, posesori ai documentelor de
calificare în profesia de mediator, obtinute într-un stat membru al Uniunii Europene sau al Spatiului
Economic European ori, dupa caz, într-un stat tert.
(5) Cetateanul unui stat tert, care a absolvit cursurile pentru formarea mediatorilor în strainatate
sau care a dobândit calitatea de mediator în strainatate si doreste sa desfasoare activitate de
mediere cu caracter permanent în România, dobândeste acces la profesie în urmatoarele conditii:
a) prezinta titlul de studii, însotit de atestatul de echivalare eliberat de Ministerul Educatiei si
Cercetarii;
b) prezinta continutul programei de formare parcurse, inclusiv durata pregatirii si, dupa caz,
documentele care atesta dobândirea calitatii de mediator. Consiliul de mediere evalueaza continutul
programei de formare prezentate, inclusiv durata pregatirii, comparând cunostintele si abilitatile
atestate de aceste documente cu cerintele stabilite conform legii române, si hotaraste, daca este
cazul, accesul în profesie. Conditiile de echivalare ori compensare a calificarii, în situatia în care
cunostintele si abilitatile atestate nu corespund cerintelor de calificare prevazute de legea româna,
vor fi stabilite prin regulamentul prevazut la art. 17 alin. (2).
(6) Mediatorul strain poate desfasura în România activitatea de mediere cu caracter ocazional,
sub forma prestarii de servicii, în baza documentului care atesta ca exercita legal aceasta profesie
în statul de origine sau de provenienta, fiind exceptat de la cerintele de autorizare si de înscriere
prevazute în lege, având însa obligatia înstiintarii, în scris, a Consiliului de mediere cu privire la
desfasurarea acestei activitati.
ART. 9
(1) Formarea profesionala a mediatorilor se asigura prin organizarea cursurilor de specialitate de
catre furnizorii de formare care au fost autorizati conform legislatiei în materia formarii profesionale a
adultilor si de catre institutiile de învatamânt superior acreditate.
(2) Programele de formare în domeniul medierii vor fi întocmite pe baza criteriilor cuprinse în
standardele de formare în domeniu, elaborate de Consiliul de mediere, si vor fi avizate în prealabil
de catre acesta.
ART. 10
Institutiile si celelalte persoane juridice care desfasoara, conform art. 9, programe de formare a
mediatorilor se înscriu de catre Consiliul de mediere pe o lista, care va fi pusa la dispozitie celor
interesati la sediul sau, al instantelor judecatoresti si al autoritatilor administratiei publice locale,
precum si la sediul Ministerului Justitiei si pe pagina de Internet a acestuia.
3
ART. 11
(1) Consiliul de mediere are dreptul sa verifice modul de organizare si desfasurare a cursurilor si
de aplicare a standardelor de formare initiala si continua si poate solicita, daca este cazul,
retragerea autorizatiei, potrivit legislatiei în materia formarii profesionale a adultilor.
(2) Retragerea autorizatiei ori expirarea perioadei pentru care a fost acordata atrage radierea de
pe lista prevazuta la art. 10.
ART. 12
(1) Mediatorii autorizati sunt înscrisi în Tabloul mediatorilor, întocmit de Consiliul de mediere si
publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(2) În tabloul prevazut la alin. (1) se mentioneaza urmatoarele date:
a) numele si prenumele mediatorului;
b) sediul profesional;
c) pregatirea de baza a mediatorului, institutiile la care s-a format si titlurile cu care le-a absolvit;
d) domeniul medierii în care acesta este specializat;
e) durata experientei practice în activitatea de mediere;
f) limba straina în care este capabil sa desfasoare medierea;
g) calitatea de membru al unei asociatii profesionale în domeniul medierii, precum si, dupa caz, al
altor organizatii;
h) existenta unei cauze de suspendare.
(3) Consiliul de mediere are obligatia sa actualizeze periodic si cel putin o data pe an Tabloul
mediatorilor si sa îl puna la dispozitie celor interesati la sediul sau, al instantelor judecatoresti, al
autoritatilor administratiei publice locale, precum si la sediul Ministerului Justitiei si pe pagina de
Internet a acestuia.
ART. 13
Exercitarea profesiei de mediator este compatibila cu orice alta activitate sau profesie, cu
exceptia incompatibilitatilor prevazute prin legi speciale.
ART. 14
(1) Exercitarea calitatii de mediator se suspenda:
a) în cazul unei incompatibilitati prevazute de lege; în acest caz, mediatorul este obligat sa
încunostinteze, în termen de 3 zile, Consiliul de mediere, în legatura cu aceasta incompatibilitate;
b) la cerere, facuta în scris de catre mediator;
c) ca sanctiune disciplinara, în conditiile stabilite la art. 39 alin. (1) lit. c).
(2) Exercitarea calitatii de mediator se suspenda de drept, în cazul în care împotriva mediatorului
s-a luat masura arestarii preventive, pâna la solutionarea procesului penal, potrivit legii.
ART. 15
Calitatea de mediator înceteaza:
a) la cerere, prin renuntare facuta în scris de catre mediator;
b) prin deces;
c) în cazul în care nu mai îndeplineste conditiile prevazute la art. 7 lit. a) si d);
d) ca sanctiune disciplinara, în conditiile stabilite la art. 39 alin. (1) lit. d);
e) în cazul condamnarii definitive pentru savârsirea cu intentie a unei infractiuni, care îl face
nedemn de a mai exercita aceasta profesie.
ART. 16
(1) Suspendarea, precum si încetarea calitatii de mediator se dispun sau, dupa caz, se constata
de catre Consiliul de mediere.
(2) În caz de încetare a calitatii de mediator, numele acestuia se radiaza din tabloul mediatorilor.
SECTIUNEA a 2-a
Consiliul de mediere
ART. 17
(1) În vederea organizarii activitatii de mediere se înfiinteaza Consiliul de mediere, organism
autonom cu personalitate juridica, de interes public, cu sediul în municipiul Bucuresti.
(2) Consiliul de mediere se organizeaza si functioneaza potrivit prevederilor prezentei legi,
precum si ale regulamentului sau de organizare si functionare.
(3) Consiliul de mediere este format din 9 membri, alesi prin vot direct sau prin reprezentare de
catre mediatorii autorizati, în conditiile prevazute în Regulamentul de organizare si functionare a
Consiliului de mediere.
(4) Membrii Consiliului de mediere sunt validati de ministrul justitiei, pe o durata de 2 ani.
Mandatul oricaruia dintre membrii Consiliului de mediere poate fi prelungit pentru aceeasi durata o
singura data.
4
(5) Situatiile în care calitatea de membru al Consiliului de mediere înceteaza în timpul exercitarii
mandatului, precum si procedura revocarii sunt stabilite prin regulamentul prevazut la alin. (2).
(6) Pot face parte din Consiliul de mediere numai persoanele care dispun de cunostinte teoretice
si de experienta practica în domeniul medierii. Dispozitiile art. 7 se aplica în mod corespunzator.
(7) Consiliul de mediere îsi exercita mandatul pâna la data validarii membrilor unui nou Consiliu
de mediere.
ART. 18
(1) Consiliul de mediere va alege un presedinte si un vicepresedinte si va desemna dintre
membrii sai o comisie cu activitate permanenta, care pregateste lucrarile Consiliului de mediere.
Durata mandatului membrilor comisiei este de un an.
(2) În structura Consiliului de mediere functioneaza un secretariat tehnic, alcatuit din cel mult 3
persoane încadrate si salarizate ca personal contractual, potrivit nr. crt. 18 al lit. B din cap. I al
anexei nr. I la Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 24/2000 privind sistemul de stabilire a
salariilor de baza pentru personalul contractual din sectorul bugetar, aprobata prin Legea nr.
383/2001, cu modificarile si completarile ulterioare.
(3) Structura si atributiile comisiei prevazute la alin. (1) si ale secretariatului tehnic prevazut la
alin. (2) se stabilesc prin regulamentul prevazut la art. 17 alin. (2).
(4) Pentru activitatea depusa, membrii Consiliului de mediere au dreptul la o indemnizatie lunara,
în conditiile stabilite prin regulamentul prevazut la art. 17 alin. (2).
ART. 19
(1) Consiliul de mediere se întruneste lunar sau ori de câte ori este necesar, la convocarea
presedintelui.
(2) Sedintele Consiliului de mediere sunt publice, cu exceptia cazului în care membrii sai hotarasc
altfel.
(3) Lucrarile Consiliului de mediere se desfasoara în prezenta a cel putin 7 membri.
(4) În exercitarea atributiilor sale, Consiliul de mediere adopta hotarâri cu votul majoritatii
membrilor care îl compun. Opiniile diferite se motiveaza si se consemneaza separat în cuprinsul
hotarârii.
(5) La lucrarile Consiliului de mediere pot fi invitate sa participe persoane din orice alte institutii
sau organisme profesionale, a caror consultare este necesara pentru luarea masurilor sau pentru
adoptarea hotarârilor Consiliului de mediere.
ART. 20
Consiliul de mediere are urmatoarele atributii principale:
a) promoveaza activitatea de mediere si reprezinta interesele mediatorilor autorizati;
b) elaboreaza standardele de formare în domeniul medierii, pe baza celor mai bune practici
internationale în materie;
c) avizeaza programele de formare profesionala a mediatorilor, conform art. 9 alin. (2);
d) întocmeste si actualizeaza lista furnizorilor de formare a mediatorilor care au obtinut
autorizarea în conformitate cu cadrul legal existent în domeniul formarii profesionale a adultilor;
e) autorizeaza mediatorii, în conditiile prevazute de prezenta lege;
f) întocmeste si actualizeaza tabloul mediatorilor autorizati;
g) tine evidenta birourilor mediatorilor autorizati;
h) supravegheaza respectarea standardelor de formare în domeniul medierii;
i) ia masuri pentru aplicarea în practica a dispozitiilor art. 26 alin. (2);
j) adopta Codul de etica si deontologie profesionala a mediatorilor autorizati, precum si normele
de raspundere disciplinara a acestora;
k) ia masuri pentru respectarea prevederilor continute de Codul de etica si deontologie
profesionala a mediatorilor autorizati si aplica normele privind raspunderea disciplinara a acestora;
l) face propuneri pentru completarea sau, dupa caz, corelarea legislatiei privind medierea;
m) adopta regulamentul privind organizarea si functionarea sa;
n) îndeplineste orice alte atributii prevazute de lege si de regulament.
ART. 21
Consiliul de mediere îsi acopera cheltuielile de organizare si functionare din venituri proprii, dupa
cum urmeaza:
a) taxele provenind din autorizarea mediatorilor;
b) donatii, sponsorizari, finantari si alte surse de venit, dobândite în conditiile legii;
c) încasari din vânzarea publicatiilor proprii;
d) sumele provenind din amenzile aplicate ca sanctiuni disciplinare;
e) alte sume rezultate din activitatea Consiliului de mediere, stabilite prin regulament.
CAP. 3
5
Organizarea si exercitarea activitatii mediatorilor
ART. 22
(1) Mediatorii îsi pot desfasura activitatea în cadrul unei societati civile profesionale, al unui birou
în care pot functiona unul sau mai multi mediatori asociati, cu personalul auxiliar corespunzator, sau
în cadrul unei organizatii neguvernamentale, cu respectarea conditiilor prevazute de lege.
(2) Mediatorul sau mediatorii asociati, titulari ai unui birou, pot angaja traducatori, juristi, alt
personal de specialitate, precum si personal administrativ si de serviciu necesar activitatii de
mediere.
(3) Mediatorii autorizati pot fi angajati cu contract individual de munca, în conditiile prevazute de
Legea nr. 53/2003 - Codul muncii.
ART. 23
În desfasurarea activitatii sale, mediatorul autorizat este obligat sa tina arhiva si registre proprii,
precum si o evidenta financiar-contabila.
ART. 24
Mediatorii pot constitui asociatii profesionale locale si nationale, având drept scop promovarea
intereselor profesionale si protejarea statutului lor si pot adera la asociatii profesionale internationale
în conditiile legii.
CAP. 4
Drepturile si obligatiile mediatorului
SECTIUNEA 1
Drepturile mediatorului
ART. 25
Mediatorul are dreptul de a informa publicul cu privire la exercitarea activitatii sale, cu respectarea
principiului confidentialitatii. Conditiile în care se poate face publicitate profesiei de mediator sunt
stabilite de regulament.
ART. 26
(1) Mediatorul are dreptul la plata unui onorariu stabilit prin negociere cu partile, precum si la
restituirea cheltuielilor ocazionate de mediere.
(2) Onorariul trebuie sa fie rezonabil si sa tina cont de natura si de obiectul conflictului.
ART. 27
Fiecare mediator are dreptul sa aplice un model propriu de organizare a procedurii de mediere,
cu respectarea dispozitiilor si principiilor statuate în prezenta lege.
ART. 28
(1) Sediul profesional al mediatorului este inviolabil.
(2) Perchezitia sediului profesional al mediatorului poate fi dispusa numai de judecator si se
efectueaza de procuror sau de organul de cercetare penala, în conditiile prevazute de Codul de
procedura penala.
SECTIUNEA a 2-a
Obligatiile mediatorului
ART. 29
(1) Mediatorul are obligatia sa dea orice explicatii partilor cu privire la activitatea de mediere,
pentru ca acestea sa înteleaga scopul, limitele si efectele medierii, în special asupra raporturilor ce
constituie obiectul conflictului.
(2) Mediatorul trebuie sa asigure ca medierea sa se realizeze cu respectarea libertatii, demnitatii
si a vietii private a partilor.
ART. 30
(1) Mediatorul are îndatorirea sa depuna toate diligentele pentru ca partile sa ajunga la un acord
reciproc convenabil, într-un termen rezonabil.
(2) Mediatorul trebuie sa conduca procesul de mediere în mod nepartinitor si sa asigure un
permanent echilibru între parti.
ART. 31
Mediatorul are obligatia sa refuze preluarea unui caz, daca are cunostinta despre orice
împrejurare ce l-ar împiedica sa fie neutru si impartial, precum si în cazul în care constata ca
drepturile în discutie nu pot face obiectul medierii, potrivit art. 2.
ART. 32
6
Mediatorul este obligat sa pastreze confidentialitatea informatiilor de care ia cunostinta în cursul
activitatii sale de mediere, precum si cu privire la documentele întocmite sau care i-au fost predate
de catre parti pe parcursul medierii, chiar si dupa încetarea functiei sale.
ART. 33
(1) Mediatorul este obligat sa respecte normele de deontologie si sa raspunda, cu respectarea
dispozitiilor art. 32, cererilor formulate de autoritatile judiciare.
(2) Mediatorul este obligat sa comunice Consiliului de mediere orice modificare a conditiilor, care
face necesara actualizarea mentiunilor prevazute la art. 12 alin. (2).
ART. 34
Mediatorul are obligatia de a-si îmbunatati permanent cunostintele teoretice si tehnicile de
mediere, urmând în acest scop cursuri de formare continua, în conditiile stabilite de Consiliul de
mediere.
ART. 35
Mediatorul este obligat sa restituie înscrisurile ce i-au fost încredintate de parti pe parcursul
procedurii de mediere.
ART. 36
Mediatorul nu poate reprezenta sau asista vreuna dintre parti într-o procedura judiciara ori
arbitrala având ca obiect conflictul supus medierii.
ART. 37
(1) Mediatorul nu poate fi audiat ca martor în legatura cu faptele sau cu actele de care a luat
cunostinta în cadrul procedurii de mediere. În cauzele penale mediatorul poate fi audiat ca martor
numai în cazul în care are dezlegarea prealabila, expresa si scrisa a partilor si, daca este cazul, a
celorlalte persoane interesate.
(2) Calitatea de martor are întâietate fata de aceea de mediator, cu privire la faptele si
împrejurarile pe care le-a cunoscut înainte de a fi devenit mediator în acel caz.
(3) În toate cazurile, dupa ce a fost audiat ca martor, mediatorul nu mai poate desfasura
activitatea de mediere în cauza respectiva.
SECTIUNEA a 3-a
Raspunderea mediatorului
ART. 38
Raspunderea disciplinara a mediatorului intervine pentru urmatoarele abateri:
a) încalcarea obligatiei de confidentialitate, impartialitate si neutralitate;
b) refuzul de a raspunde cererilor formulate de autoritatile judiciare, în cazurile prevazute de lege;
c) refuzul de a restitui înscrisurile încredintate de partile aflate în conflict;
d) reprezentarea sau asistarea uneia dintre parti într-o procedura judiciara sau arbitrala având ca
obiect conflictul supus medierii;
e) savârsirea altor fapte care aduc atingere probitatii profesionale.
ART. 39
(1) Sanctiunile disciplinare se aplica în raport cu gravitatea abaterii si constau în:
a) observatie scrisa;
b) amenda de la 50 lei (RON) la 500 lei (RON);
c) suspendarea din calitatea de mediator pe o durata de la o luna la 6 luni;
d) încetarea calitatii de mediator.
(2) Limitele amenzii prevazute la alin. (1) lit. b) se actualizeaza periodic de catre Consiliul de
mediere, în functie de rata inflatiei.
ART. 40
(1) Orice persoana interesata poate sesiza Consiliul de mediere, în scris si sub semnatura, în
legatura cu savârsirea unei abateri dintre cele prevazute la art. 38.
(2) Cercetarea abaterii se efectueaza în termen de cel mult 60 de zile de la data înregistrarii
sesizarii, de catre o comisie de disciplina alcatuita dintr-un membru al Consiliului de mediere si 2
reprezentanti ai mediatorilor, desemnati prin tragere la sorti din Tabloul mediatorilor. Membrii
comisiei de disciplina sunt numiti prin hotarâre a Consiliului de mediere. Invitarea celui în cauza în
vederea audierii este obligatorie. Mediatorul cercetat este îndreptatit sa ia cunostinta de continutul
dosarului si sa îsi formuleze apararea. În caz de neprezentare, se va încheia un proces-verbal
semnat de membrii comisiei, din care sa reiasa faptul ca mediatorul a fost invitat si nu s-a prezentat
la termenul stabilit.
(3) Dosarul de cercetare cu propunere de sanctionare sau de neaplicare a unei sanctiuni
disciplinare se înainteaza Consiliului de mediere, care hotaraste, în termen de 30 de zile, cu privire
la raspunderea disciplinara a mediatorului.
7
ART. 41
(1) Hotarârea Consiliului de mediere de aplicare a sanctiunilor prevazute la art. 39 alin. (1) poate
fi atacata la instanta de contencios administrativ competenta, în termen de 15 zile de la
comunicarea acesteia.
(2) Actiunea exercitata potrivit alin. (1) suspenda executarea hotarârii atacate.
(3) Hotarârea de aplicare a amenzii prevazute la art. 39 alin. (1) lit. b), ramasa definitiva potrivit
legii, constituie titlu executoriu. Neachitarea acestei amenzi în termen de 30 de zile de la data
ramânerii definitive a hotarârii de sanctionare atrage de drept suspendarea din calitatea de
mediator, pâna la achitarea sumei.
ART. 42
Raspunderea civila a mediatorului poate fi angajata, în conditiile legii civile, pentru cauzarea de
prejudicii, prin încalcarea obligatiilor sale profesionale.
CAP. 5
Procedura de mediere
SECTIUNEA 1
Procedura prealabila încheierii contractului de mediere
ART. 43
(1) Partile aflate în conflict se prezinta împreuna la mediator. În cazul în care se prezinta numai
una dintre parti, mediatorul, la cererea acesteia, va adresa celeilalte parti invitatia scrisa, în vederea
acceptarii medierii si încheierii contractului de mediere, stabilind un termen de cel mult 15 zile.
Invitatia se transmite prin orice mijloace care asigura confirmarea primirii textului.
(2) În cazul imposibilitatii de prezentare a partii convocate, mediatorul poate stabili, la cerere, o
noua data pentru prezentarea la mediere, cu acordul ambelor parti.
(3) Daca cealalta parte refuza în mod explicit medierea sau nu se prezinta de doua ori la rând la
datele fixate pentru semnarea contractului de mediere, medierea se considera neacceptata.
(4) Mediatorul poate face si alte demersuri legale pe care le considera necesare pentru invitarea
partilor la mediere, cu respectarea dispozitiilor prezentei legi.
ART. 44
(1) Este interzisa desfasurarea sedintelor de mediere înainte de încheierea contractului de
mediere.
(2) Contractul de mediere se încheie între mediator, pe de o parte, si partile aflate în conflict, pe
de alta parte, dupa prezentarea acestora din urma împreuna la mediator sau dupa acceptarea
medierii de catre partea invitata.
SECTIUNEA a 2-a
Contractul de mediere
ART. 45
Contractul de mediere trebuie sa cuprinda, sub sanctiunea nulitatii absolute, urmatoarele clauze:
a) identitatea partilor aflate în conflict sau, dupa caz, a reprezentantilor lor;
b) mentionarea obiectului conflictului;
c) obligatia mediatorului de a da explicatii partilor cu privire la principiile medierii, la efectele
acesteia si la regulile aplicabile;
d) declaratia partilor, în sensul ca doresc declansarea medierii si ca sunt decise sa coopereze în
acest scop;
e) angajamentul partilor aflate în conflict de a respecta regulile aplicabile medierii;
f) obligatia partilor aflate în conflict de a achita onorariul cuvenit mediatorului si cheltuielile
efectuate de acesta pe parcursul medierii in interesul partilor, precum si modalitatile de avansare si
de plata a acestor sume, inclusiv în caz de renuntare la mediere sau de esuare a procedurii, precum
si proportia care va fi suportata de catre parti, tinându-se cont, daca este cazul, de situatia lor
sociala. Daca nu s-a convenit altfel, aceste sume vor fi suportate de catre parti în mod egal;
g) întelegerea partilor privind limba în care urmeaza sa se desfasoare medierea.
ART. 46
(1) În contractul de mediere pot fi prevazute si alte clauze, în conditiile legii.
(2) Sub sanctiunea nulitatii absolute, contractul de mediere nu poate cuprinde clauze care
contravin legii sau ordinii publice.
(3) Daca, pe parcursul procedurii de mediere, apar cheltuieli neprevazute, efectuate în interesul
partilor si cu acordul acestora, se va încheia o anexa la contractul de mediere.
8
ART. 47
(1) Contractul de mediere se încheie în forma scrisa, sub sanctiunea nulitatii absolute. Acesta se
semneaza de catre partile aflate în conflict si de mediator si se întocmeste în atâtea exemplare
originale câti semnatari sunt.
(2) Partile aflate în conflict pot da procura speciala unei alte persoane, în conditiile legii, pentru a
încheia contractul de mediere.
ART. 48
Contractul de mediere constituie titlu executoriu cu privire la obligatia partilor de a achita onorariul
scadent cuvenit mediatorului.
ART. 49
Termenul de prescriptie a dreptului la actiune pentru dreptul litigios supus medierii se suspenda
începând cu data semnarii contractului de mediere, pâna la închiderea procedurii de mediere în
oricare dintre modurile prevazute de prezenta lege.
SECTIUNEA a 3-a
Desfasurarea medierii
ART. 50
(1) Medierea se bazeaza pe cooperarea partilor si utilizarea, de catre mediator, a unor metode si
tehnici specifice, bazate pe comunicare si negociere.
(2) Metodele si tehnicile utilizate de catre mediator trebuie sa serveasca exclusiv intereselor
legitime si obiectivelor urmarite de partile aflate în conflict.
(3) Mediatorul nu poate impune partilor o solutie cu privire la conflictul supus medierii.
ART. 51
Medierea are loc, de regula, la sediul mediatorului. Daca este cazul, medierea se poate desfasura
si în alte locuri convenite de mediator si de partile aflate în conflict.
ART. 52
(1) Partile aflate în conflict au dreptul sa fie asistate de avocat sau de alte persoane, în conditiile
stabilite de comun acord.
(2) În cursul medierii partile pot fi reprezentate de alte persoane, care pot face acte de dispozitie,
în conditiile legii.
ART. 53
Sustinerile facute pe parcursul medierii de catre partile aflate în conflict, de persoanele prevazute
la art. 52 si la art. 55 alin. (1), precum si de catre mediator au caracter confidential fata de terti si nu
pot fi folosite ca probe în cadrul unei proceduri judiciare sau arbitrale, cu exceptia cazului în care
partile convin altfel ori legea prevede contrariul. Mediatorul va atrage atentia persoanelor care
participa la mediere în conditiile art. 52 asupra obligatiei de pastrare a confidentialitatii si le va putea
solicita semnarea unui acord de confidentialitate.
ART. 54
(1) Daca, pe parcursul medierii, apare o situatie de natura sa afecteze scopul acesteia,
neutralitatea sau impartialitatea mediatorului, acesta este obligat sa o aduca la cunostinta partilor,
care vor decide asupra mentinerii sau denuntarii contractului de mediere.
(2) Mediatorul are dreptul sa se abtina si sa închida procedura de mediere, procedând potrivit
dispozitiilor art. 56, care se aplica în mod corespunzator. În aceasta situatie mediatorul este obligat
sa restituie onorariul proportional cu etapele de mediere neparcurse sau, dupa caz, sa asigure
continuarea procedurii de mediere, în conditiile stabilite prin contractul de mediere.
ART. 55
(1) În cazul în care conflictul supus medierii prezinta aspecte dificile sau controversate de natura
juridica ori din orice alt domeniu specializat, mediatorul, cu acordul partilor, poate sa solicite punctul
de vedere al unui specialist din domeniul respectiv.
(2) Atunci când solicita punctul de vedere al unui specialist din afara biroului sau, mediatorul va
evidentia doar problemele controversate, fara a dezvalui identitatea partilor.
SECTIUNEA a 4-a
Închiderea procedurii de mediere
ART. 56
(1) Procedura de mediere se închide, dupa caz:
a) prin încheierea unei întelegeri între parti în urma solutionarii conflictului;
b) prin constatarea de catre mediator a esuarii medierii;
c) prin depunerea contractului de mediere de catre una dintre parti.
9
(2) În cazul în care partile au încheiat numai o întelegere partiala, precum si în cazurile prevazute
la alin. (1) lit. b) si c), orice parte se poate adresa instantei judecatoresti sau arbitrale competente.
ART. 57
La închiderea procedurii de mediere, în oricare dintre cazurile prevazute la art. 56 alin. (1),
mediatorul va întocmi un proces-verbal care se semneaza de catre parti, personal sau prin
reprezentant, si de mediator. Partile primesc câte un exemplar original al procesului-verbal.
ART. 58
(1) Când partile aflate în conflict au ajuns la o întelegere, se redacteaza un acord care va
cuprinde toate clauzele consimtite de acestea si care are valoarea unui înscris sub semnatura
privata.
(2) Întelegerea partilor nu trebuie sa cuprinda prevederi care aduc atingere legii si ordinii publice,
dispozitiile art. 2 fiind aplicabile.
(3) Întelegerea partilor poate fi afectata, în conditiile legii, de termene si conditii.
ART. 59
Întelegerea partilor poate fi supusa verificarii notarului public în vederea autentificarii ori, dupa
caz, încuviintarii instantei de judecata, în conditiile prevazute la art. 63.
ART. 60
(1) În orice faza a procedurii de mediere, oricare dintre partile aflate în conflict are dreptul de a
denunta contractul de mediere, încunostintând, în scris, cealalta parte si mediatorul.
(2) Mediatorul ia act de denuntarea unilaterala a contractului de mediere si, în cel mult 48 de ore
de la data primirii încunostintarii, întocmeste un proces-verbal de închidere a procedurii de mediere.
(3) Daca una dintre partile aflate în conflict nu se mai prezinta la mediere, fara a denunta
contractul de mediere în conditiile alin. (1), mediatorul este obligat sa faca toate demersurile
necesare pentru a stabili intentia reala a partii respective si, dupa caz, va continua sau va închide
procedura de mediere.
SECTIUNEA a 5-a
Medierea în cazul unui litigiu civil pe rolul instantelor de judecata
ART. 61
(1) În cazul în care conflictul a fost dedus judecatii, solutionarea acestuia prin mediere poate avea
loc din initiativa partilor ori la recomandarea instantei, acceptata de parti, cu privire la drepturi
asupra carora partile pot dispune potrivit legii. Medierea poate avea ca obiect solutionarea în tot sau
în parte a litigiului.
(2) La închiderea procedurii de mediere, mediatorul este obligat, în toate cazurile, sa informeze în
scris instanta de judecata daca partile au ajuns sau nu la o întelegere în urma procesului de
mediere.
ART. 62
(1) Pentru desfasurarea procedurii de mediere, judecarea cauzelor civile de catre instantele
judecatoresti sau arbitrale va fi suspendata la cererea partilor, în conditiile prevazute de art. 242
alin. 1 pct. 1 din Codul de procedura civila.
(2) Cursul termenului perimarii este suspendat pe durata desfasurarii procedurii de mediere, dar
nu mai mult de 3 luni de la data semnarii contractului de mediere.
(3) Cererea de repunere pe rol este scutita de taxa judiciara de timbru.
ART. 63
(1) În cazul în care conflictul a fost solutionat pe calea medierii, instanta va pronunta, la cererea
partilor, o hotarâre, potrivit dispozitiilor art. 271 din Codul de procedura civila.
(2) Odata cu pronuntarea hotarârii, instanta va dispune, la cererea partii interesate, restituirea
taxei judiciare de timbru platite pentru învestirea acesteia.
CAP. 6
Dispozitii speciale privind medierea unor conflicte
SECTIUNEA 1
Dispozitii speciale privind conflictele de familie
ART. 64
(1) Pot fi rezolvate prin mediere neîntelegerile dintre soti privind continuarea casatoriei, exercitiul
drepturilor parintesti, stabilirea domiciliului copiilor, contributia parintilor la întretinerea copiilor,
precum si orice alte neîntelegeri care apar în raporturile dintre soti cu privire la drepturi de care ei
pot dispune potrivit legii.
10
(2) Întelegerea sotilor cu privire la desfacerea casatoriei si la rezolvarea aspectelor accesorii
divortului se depune de catre parti la instanta competenta sa pronunte divortul.
ART. 65
Mediatorul va veghea ca rezultatul medierii sa nu contravina interesului superior al copilului, va
încuraja parintii sa se concentreze în primul rând asupra nevoilor copilului, iar asumarea
responsabilitatii parintesti, separatia în fapt sau divortul sa nu impieteze asupra cresterii si
dezvoltarii acestuia.
ART. 66
(1) Înainte de încheierea contractului de mediere sau, dupa caz, pe parcursul procedurii,
mediatorul va depune toate diligentele pentru a verifica daca între parti exista o relatie abuziva ori
violenta, iar efectele unei astfel de situatii sunt de natura sa influenteze medierea si va decide daca,
în asemenea circumstante, solutionarea prin mediere este potrivita. Dispozitiile art. 54 sunt
aplicabile în mod corespunzator.
(2) Daca, în cursul medierii, mediatorul ia cunostinta de existenta unor fapte ce pun în pericol
cresterea sau dezvoltarea normala a copilului ori prejudiciaza grav interesul superior al acestuia,
este obligat sa sesizeze autoritatea competenta.
SECTIUNEA a 2-a
Dispozitii speciale privind medierea în cauzele penale
ART. 67
(1) Dispozitiile din prezenta lege se aplica în mod corespunzator si în cauzele penale care privesc
infractiuni pentru care, potrivit legii, retragerea plângerii prealabile sau împacarea partilor înlatura
raspunderea penala.
(2) Nici persoana vatamata si nici faptuitorul nu pot fi constrânsi sa accepte procedura medierii.
ART. 68
(1) În cauzele penale medierea trebuie sa se desfasoare astfel încât sa fie garantat dreptul
fiecarei parti la asistenta juridica si, daca este cazul, la serviciile unui interpret. Procesul-verbal
întocmit potrivit prezentei legi, prin care se închide procedura medierii, trebuie sa arate daca partile
au beneficiat de asistenta unui avocat si de serviciile unui interpret ori, dupa caz, sa mentioneze
faptul ca au renuntat expres la acestea.
(2) În cazul minorilor, garantiile prevazute de lege pentru desfasurarea procesului penal trebuie
asigurate, în mod corespunzator, si în cadrul procedurii de mediere.
ART. 69
(1) În cazul în care procedura de mediere se desfasoara înaintea începerii procesului penal si
aceasta se închide prin împacarea partilor, persoana vatamata nu mai poate sesiza, pentru aceeasi
fapta, organul de urmarire penala sau, dupa caz, instanta de judecata.
(2) Daca procedura de mediere a fost declansata în termenul prevazut de lege pentru
introducerea plângerii prealabile, acest termen se suspenda pe durata desfasurarii medierii. Daca
partile aflate în conflict nu s-au împacat, persoana vatamata poate introduce plângerea prealabila în
acelasi termen, care îsi va relua cursul de la data întocmirii procesului-verbal de închidere a
procedurii de mediere, socotindu-se si timpul scurs înainte de suspendare.
ART. 70
(1) În cazul în care medierea se desfasoara dupa începerea procesului penal, urmarirea penala
sau, dupa caz, judecata se suspenda, în temeiul prezentarii de catre parti a contractului de mediere.
(2) Suspendarea dureaza pâna când procedura medierii se închide prin oricare dintre modurile
prevazute de prezenta lege, dar nu mai mult de 3 luni de la data semnarii contractului de mediere.
(3) Mediatorul are obligatia sa comunice organului judiciar o copie de pe procesul-verbal de
închidere a procedurii de mediere.
(4) Procesul penal se reia din oficiu, imediat dupa primirea procesului-verbal prin care se constata
ca partile nu s-au împacat, sau, daca acesta nu se comunica, la expirarea termenului prevazut la
alin. (2).
CAP. 7
Dispozitii tranzitorii si finale
ART. 71
(1) În termen de 4 luni de la data intrarii în vigoare a prezentei legi, se înfiinteaza Consiliul de
mediere, care va elabora regulamentul privind organizarea si functionarea sa, precum si standardele
de formare în domeniul medierii, ce vor fi publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I.
11
(2) În vederea constituirii primului consiliu de mediere, membrii acestuia vor fi desemnati de
comun acord de catre organizatiile legal constituite din domeniul medierii, avându-se în vedere
criteriile cumulative privitoare la vechimea activitatii organizatiei în acest domeniu conform
prevederilor statutului, numarul de membri specializati, precum si pregatirea si experienta practica în
mediere ale reprezentantilor acestor organizatii.
(3) Pentru organizarea si functionarea primului consiliu de mediere, în primul an de la începerea
activitatii se aloca de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Justitiei, fondurile aferente
urmatoarelor categorii de cheltuieli:
a) cheltuielile de întretinere si functionare;
b) salariile secretariatului tehnic al acestuia.
(4) Dupa expirarea perioadei de un an de la data constituirii Consiliului de mediere, finantarea sa
se asigura în conditiile art. 21.
ART. 72
(1) În termen de o luna de la data publicarii în Monitorul Oficial al României, Partea I, a
Regulamentului privind organizarea si functionarea Consiliului de mediere, începe procedura de
autorizare a mediatorilor.
(2) Persoanele care au absolvit sau care, la intrarea în vigoare a prezentei legi, urmeaza un curs
de formare a mediatorilor în tara ori în strainatate, daca îndeplinesc conditiile prevazute la art. 7 lit.
a) - e), pot solicita autorizarea ca mediator, în conditiile prezentei legi, având obligatia prezentarii
documentelor care atesta programa de formare parcursa. Consiliul de mediere va decide
autorizarea dupa evaluarea continutului programei de formare prezentate, inclusiv a duratei
pregatirii. Dispozitiile art. 8 alin. (5) se aplica în mod corespunzator.
ART. 73
(1) Dispozitiile prezentei legi privind medierea conflictelor devin aplicabile în termen de o luna de
la data întocmirii tabloului mediatorilor autorizati.
(2) Medierea conflictelor de munca ramâne supusa dispozitiilor prevazute de legile speciale.
ART. 74
(1) Institutiile si celelalte persoane juridice care, la data intrarii în vigoare a prezentei legi, au în
derulare cursuri de formare a mediatorilor le pot finaliza în conformitate cu reglementarile în vigoare
la momentul începerii cursurilor.
(2) Acordarea avizului prevazut la art. 9 de catre Consiliul de mediere devine aplicabila de la data
publicarii în Monitorul Oficial al României, Partea I, a standardelor de formare în domeniul medierii.
ART. 75
Avocatii, notarii publici si consilierii juridici care dobândesc calitatea de mediator potrivit prezentei
legi pot desfasura activitatea de mediere în cadrul formelor de exercitare a profesiei lor.
Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale
art. 76 alin. (2) din Constitutia României, republicata.
PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
BOGDAN OLTEANU
PRESEDINTELE SENATULUI
NICOLAE VACAROIU
Legi
Legea 115/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator

Publicata in Monitorul Oficial nr. 462 din 9 iulie 2012

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

Art. I
Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizaea profesiei de mediator, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 441 din 22 mai 2006, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. La articolul 2, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 2
(1) Daca legea nu prevede altfel, partile, persoanele fizice sau persoanele juridice, sunt obligate sa participe la sedinta de informare privind medierea, inclusiv dupa declansarea unui proces in fata instantelor competente, in vederea solutionarii pe aceasta cale a conflictelor in materie civila, de familie, in materie penala, precum si in alte materii, in conditiile prevazute de prezenta lege. Dispozitiile art. 182 pct. 1 lit. e) din Codul de procedura civila raman aplicabile in mod corespunzator."

2. La articolul 7, partea introductiva se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 7
Poate deveni mediator persoana care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:".

3.Articolul 10 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 10
Institutiile si celelalte persoane juridice care desfasoara, conform art. 9, programe de formare profesionala a mediatorilor se inscriu de catre Consiliul de mediere pe o lista care va fi pusa la dispozitia celor interesati la sediul sau, al instantelor judecatoresti si al autoritatilor administratiei publice locale, precum si la sediul Ministerului Justitiei si pe pagina de internet a acestuia."

4. La articolul 17, alineatele (3) si (4) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
"(3) Consiliul de mediere este format din 9 membri titulari si 3 membri supleanti, alesi prin vot direct si secret de mediatorii cu drept de vot, in conditiile prevazute in Regulamentul de organizare si functionare a Consiliului de mediere.
(4) Mandatul membrilor Consiliului de mediere este de 4 ani."

5. La articolul 18, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 18
(1) Consiliul de mediere va alege un presedinte si un vicepresedinte si va desemna dintre membrii sai o comisie cu activitate permanenta, care pregateste lucrarile Consiliului de mediere. Durata mandatului membrilor comisiei este de 2 ani."

6. La articolul 19, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(2) Sedintele Consiliului de mediere se desfasoara in prezenta a cel putin 7 membri si sunt publice, cu exceptia cazului in care membrii sai hotarasca altfel."

7. La articolul 20, litera m^1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"m^1) organizeaza alegerile pentru urmatorul consiliu de mediere si elaboreaza procedurile de organizare a alegerilor. Declansarea procedurii de organizare a alegerilor se face cu 6 luni inainte de expirarea mandatului Consiliului de mediere la acea data;".

8. La articolul 58, alineatul (4) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(4) In cazul in care conflictul mediat vizeaza transferul dreptului de proprietate privind bunurile imobile, precum si al altor drepturi reale, partaje si cauze succesorale, sub sanctiunea nulitatii absolute, acordul de mediere redactat de catre mediator va fi prezentat notarului public sau instantei de judecata pentru ca acestea, avand la baza acordul de mediere, sa verifice conditiile de fond si de forma prin procedurile prevazute de lege si sa emita un act autentic sau o hotarare judecatoreasca, dupa caz, cu respectarea procedurilor legale. Acordurile de mediere vor fi verificate cu privire la indeplinirea conditiilor de fond si de forma, notarul public sau instanta de judecata, dupa caz, putandu-le aduce modificarile si completarile corespunzatoare cu acordul partilor."

9. La articolul 58, dupa alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (4^1), cu urmatorul cuprins:
"(4^1) Mediatorul este tinut de obligatiile prevazute la alin. (4) si in cazul in care prin acordul de mediere se constituia, se modifica sau se stinge orice drept real imobiliar."

10. Articolul 59 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 59
(1) Partile pot solicita norarului public autentificarea, in conditiile legii si cu respectarea procedurilor legale, a intelegerii lor.
(2) Partile se pot infatisa la instanta judecatoreasca pentru a cere, indeplinind procedurile legale, sa se dea o hotarare care sa consfinteasca intelegerea lor. Competenta apartine fie judecatoriei in a carei circumscriptie isi are domiciliul sau resedinta ori, dupa caz, sediul oricare dintre parti, fie judecatoriei in a carei circumscriptie se afla locul unde a fost incheiat acordul de mediere. Hotararea prin care instanta incuviinteaza intelegerea partilor se da in camera de consiliu si constituie titlu executoriu in conditiile legii. Dispozitiile art. 432-434 din Codul de procedura civila se aplica in mod corespunzator."

11. Dupa articolul 59 se introduc doua noi articole, articolele 59^1 si 59^2, cu urmatorul cuprins:
"Art. 59^1
Daca acordul se refera la o cauza succesorala si a intervenit inainte de eliberarea certificatului de mostenitor, competenta apartine notarului public, conform legii.

Art. 59^2
Cererea adresata instantei, privind pronuntarea unei hotarari care sa consfinteasca intelegerea partilor rezultata din acordul de mediere, este scutita de plata taxei judiciare de timbru, cu exceptia cazurilor in care acordul de mediere priveste transferul de proprietate asupra unui bun imobil, a altor drepturi reale, partaje si cauze succesorale."

12. La capitolul V, titlul sectiunii a 5-a se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"SECTIUNEA 5 - Medierea in cazul unui litigiu pe rolul instantelor de judecata"


13. Dupa articolul 60 se introduce un nou articol, articolul 60^1, cu urmatorul cuprins:
"Art. 60^1
(1) In litigiile ce pot face, potrivit legii, obiect al medierii sau al altei forme alternative de solutionare a conflictelor, partile si/sau partea interesata, dupa caz, sunt tinute sa faca dovada ca au participat la sedinta de informare cu privire la avantajele medierii, in urmatoarele materii:
a) in domeniul protectiei consumatorilor, cand consumatorul invoca existenta unui prejudiciu, ca urmare a achizitionarii unui produs sau unui serviciu defectuos, a nerespectarii clauzelor contractuale ori garantiilor acordate, a existentei unor clauze abuzive cuprinse in contractele incheiate intre consumatori si operatorii economici ori a incalcarii altor drepturi prevezute in legislatia nationala sau a Uniunii Europene in domeniul protectiei consumatorilor;
b) in materia dreptului familiei, in situatiile prevazute la art. 64;
c) in domeniul litigiilor privind posesia, granituirea, stramutarea de hotare, precum si in orice alte litigii care privesc raporturile de vecinatate;
d) in domeniul raspunderii profesionale in care poate fi angajata raspunderea profesionala, respectiv cauzele de malpraxis, in masura in care prin legi speciale nu este prevazuta o alta procedura;
e) in litigiile de munca izvorate din incheierea, executarea si incetarea contractelor individuale de munca;
f) in litigiile civile a caror valoare este sub 50.000 lei, cu exceptia litigiilor in care s-a pronuntat o hotarare judecatoreasca executorie de deschiderea a procedurii de insolventa, a actiunilor referitoare la Registrul Comertului si a cazurilor in care partile aleg sa recurga la procedurile prevazute la art. 999-1018 din Codul de procedura civila;
g) in cazul infractiunilor pentru care actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate si impacarea partilor inlatura raspunderea penala, dupa formularea plangerii, daca faptuitorul este cunoscut sau a fost identificat, cu conditia ca victima sa isi exprime consimtamantul de a participa la sedinta de informare impreuna cu faptuitorul.
(2) In sensul alin. (1), dovada participarii la sedinta de informare privind avantajele medierii intr-o anumita materie se face printr-un proces-verbal de informare eliberat de mediatorul care a realizat informarea."

14. Articolul 61 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 61
(1) In cazul in care conflictul a fost dedus judecatii, solutionarea acestuia prin mediere poate avea loc din initiativa partilor sau la propunerea oricareia dintre acestea ori la recomandarea instantei, cu privire la drepturi asupra carora partile pot dispune potrivit legii. Medierea poate avea ca obiect solutionarea in tot sau in parte a litigiului. Mediatorul nu poate solicita plata onorariului pentru informarea partilor.
(2) La incheierea procedurii de mediere, mediatorul este obligat, in toate cazurile, sa transmita instantei de judecata competente acordul de mediere si procesul-verbal de incheiere a medierii in original si in format electronic daca partile au ajuns la o intelegere sau doar procesul-verbal de incheiere a medierii in situatiile prevazute la art. 56 alin. (1) lit. b) si c)."

15. La articolul 63, alineatele (1) si (2) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
"Art. 63
(1) In cazul in care litigiul a fost solutionat pe calea medierii, instanta va pronunta, la cererea partilor, cu respectarea conditiilor legale, o hotarare, dispozitiile art. 432-434 din Codul de procedura civila fiind aplicabile in mod corespunzator.
(2) Odata cu pronuntarea hotararii, instanta va dispune, la cererea partii interesate, restituirea taxei judiciare de timbru, platita pentru investirea acesteia, cu exceptia cazurilor in care conflictul solutionat pe calea medierii este legat de transferul dreptului de proprietate, constituirea altui drept real asupra unui bun imobil, partaje sau cauze succesorale."

16. La articolul 63, dupa alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (2^1), cu urmatorul cuprins:
"(2^1) Instanta de judecata nu va dispune restituirea taxei judiciare de timbru platite pentru investirea acesteia, in cazul in care conflictul solutionat este legat de o cauza succesorala pentru care nu s-a eliberat certificat de mostenitor."

17. La articolul 64, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 64
(1) Pot fi rezolvate prin mediere neintelegerile dintre soti privitoare la:
a) continuarea casatoriei;
b) partajul de bunuri comune:
c) exercitiul drepturilor parintesti;
d) stabilirea domiciliului copiilor;
e) contributia partilor la intretinerea copiilor;
f) orice alte neintelegeri care apar in raporturile dintre soti cu privire la drepturile de care ei pot dispune potrivit legii."

18. La articolul 64, dupa alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu urmatorul cuprins:
"(1^1) Acordurile de mediere incheiate intre parti, in cauzele/conflictele ce au ca obiect exercitiul drepturilor parintesti, contributia parintilor la intretinerea copiilor si stabilirea domiciliului copiilor, imbraca forma unei hotarari de expedient."

19. La articolul 70, alineatul (3) se abroga.

20. La articolul 70, alineatul (5) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(5) Pentru solutionarea cauzelor penale in baza acordului incheiat ca rezultat al medierii, mediatorul este obligat sa transmita organului judiciar acordul de mediere in procesul-verbal de incheiere a medierii in orginal si in format electronic, daca partile au ajuns la o intelegere sau doar procesul-verbal de incheiere a medierii in situatiile prevazute la art. 56 alin. (1) lit. b) si c)."

21. La articolul 72, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(2) Persoanele care au absolvit sau care, la intrarea in vigoare a prezentei legi, urmeaza un curs de formare profesionala a mediatorilor in tara ori in strainatate, daca indeplinesc conditiile prevazute la art. 7 lit. a)-e), pot solicita autorizarea ca mediator, in conditiile prezentei legi, avand obligatia prezentarii documentelor care atesta programa de formare parcursa. Consiliul de mediere va decide autorizarea dupa evaluarea continutului programei de formare prezentate, inclusiv a duratei pregatirii. Dispozitiile art. 8 alin. (5) se aplica in mod corespunzator."

22. La articolul 74, alineatul (2) se abroga.

23. Articolul 75 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 75
Avocatii, notarii publici, precum si membrii altor profesii liberale care dobandesc calitatea de mediator potrivit prevederilor prezentei legi pot desfasura activitatea de mediere la sediul unde isi exercita activitatea de baza."

Art. II
Prezenta lege intra in vigoare la 1 octombrie 2012, cu exceptia dispozitiilor art. 60^1 din Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu modificarile si completarile aduse prin prezenta lege, care intra in vigoare la 6 luni de la data publicarii prezentei legi in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Art. III
Dispozitiile art. 17 alin. (4) si ale art. 18 alin. (1) din Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu modificarile si completarile aduse prin prezenta lege, se aplica si mandatelor in exercitiu la data intrarii in vigoare a prezentei legi.

Art. IV
In termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 441 din 22 mai 2006, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu modificarile si completarile aduse prin prezenta lege, se va publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, dandu-se textelor o noua numerotare.

Art. V
In termen de 60 de zile de la republicarea Legii nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Consiliul de mediere va adopta statutul profesiei de mediator si modificarile si completarile Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de mediere.

Rezolvarea problemelor prin MEDIERE

Informare gratuita.
Confidentialitate
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one